Hírek

Elérhetőségek

Kóka Község Önkormányzat belterületi utak korszerűsítése

Nyilvánosság

 

Kóka község önkormányzat belterületi UTak korszerűsítése

1. módosítás

Kóka Község Önkormányzata sikeres pályázatot nyújtott be az „Önkormányzati tulajdonú belterületi utak szilárd burkolattal történő kiépítésének, felújításának és korszerűsítésének támogatása gazdaságfejlesztési céllal Pest megye területén” című, PM_ONKORMUT_2018 azonosító számú felhívásra. A projekt a Pénzügyminisztérium támogatásával és a Magyar Államkincstár lebonyolításával valósul meg.

A támogatás forrása a Pest megye Területfejlesztési Koncepciója 2014-2030 és Pest megye Területfejlesztési Programja 2014-2020 megvalósításához nyújtott célzott pénzügyi költségvetési támogatás a Pest megyei fejlesztések előirányzatból.

Az önkormányzat a 71,77 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével a Felsővásártér utca, a Pesti út és a Nagykátai út burkolatát kívánja felújítani.

2019. október 2-án elbírálták az önkormányzat által beadott többlet-támogatási igényt, így a beruházás megvalósítására további 8.767.029 Ft támogatás áll rendelkezésre.

A projekt főbb adatai

Kedvezményezett neve:                                Kóka Község Önkormányzata

Támogatási Szerződés száma:                     PM_ONKORMUT_2018/107

Projekt címe:                                                  Kóka Község Önkormányzat belterületi utak korszerűsítése

Projekt összköltsége:                                     84,78 millió forint

A szerződött támogatás összege:                80,54 millió forint

Támogatás intenzitása:                                  95%

A projekt tervezett befejezési dátuma:      2020. március 31.

A projekt tartalmának bemutatása

A projekt célja a Felsővásártér utca, a Pesti út és a Nagykátai út felújítása, korszerűsítése. A beruházás nagy jelentőséggel bír a településen, hiszen a község életét nagymértékben meghatározó vállalkozások működnek itt, köztük számos szolgáltató és kereskedelmi egység. A fejlesztés eredményeként javul a település adott szakaszain a településkép, nő a lakosság komfortérzete.  Fejlődik a közlekedésbiztonság sebességi haladást jelző táblák és forgalmi sebességet korlátozó eszközök (fekvőrendőr) építésével, melyekből összesen 5-5 db kerül elhelyezésre a fejlesztéssel érintett utcákon.

Valamennyi fejlesztéssel érintett utca gyűjtőút, napi szinten jelentős forgalom bonyolódik rajtuk a településközpont irányába és vissza. Az érintett utcák útfelülete többször javításra került, felülete hálós repedésű, padkái már a vízelvezetést nem biztosítják, és a felületi megsüllyedések miatt várható az útfelület leszakadása a padka felüli részeken. Az utcák teljes hosszában javított burkolatot kapnak.

Az építés során fakivágásra nem kerül sor, ráadásul minden beruházással érintett utcában 5-5 db alacsony növekedésű facsemete kerül telepítésre.

A felújított szilárd burkolatú utak hossza összesen 1 229 méter.